IMG_2863

5. Niek Bruins

Mijn naam is Niek Bruins en ik zit dit jaar in de fractie van TBR. Ik ben 23 jaar oud en zit nu in mijn master Nederlands recht specialisatie privaatrecht. Jullie kunnen mij kennen van mijn commissiejaren bij de JFV/Diephuis, mijn vrijwilligerswerk bij  het KAB en Albertus Magnus.

Ik ga mij inzetten voor het thema veiligheid. Een erg belangrijk thema, want iedereen moet zich veilig voelen op onze faculteit. Rechtenstudenten weten als geen ander hoe de wetgeving in elkaar zit, maar om zelf hulp te zoeken na een onveilige situatie is erg lastig. Er is een meldpunt en een vertrouwenspersoon binnen de faculteit, maar wij als TBR pleiten voor meer zichtbaarheid en een betere toegang. Juist ook voor incidenten die zich afspelen buiten de grenzen van de rechtenfaculteit.

Na 4 jaar studeren hier in onze prachtige stad heb ik enige ervaring met zaken waar studenten tegen aan lopen tijdens hun studie. Maar uiteraard weet ik niet alles. Schroom dus niet om mij aan te spreken met problemen waar je tegen aanloopt binnen onze faculteit.

Stem TBR! Your Law Faculty. Your Future.